Правителството даде на концесия седем морски плажа, а други три процедури бяха прекратени.


На частен оператор са дадени плажовете "СБА" в община Каварна, "Смокините – юг", "Смокините-север", "Каваците-север", "Златна Рибка", "Созопол-Буджака" в община Созопол и "Козлука" в община Несебър. Концесионерите са определени след проведени конкурси. Договорите влизат в сила от 1 януари 2016 г.


Концесионните процедури за плажовете на "Къмпинг Делфин" и на "Корал" са прекратени, защото не са представени убедителни доказателства, че пясъчните ивици няма да бъдат превзети от преместваеми обекти, става ясно от съобщението на правителството.
За плажа "Иканталъка 2" в община Каварна не е имало кандидати и по тази причина процедурата е прекратена.


Плажът "СБА" ще се стопанисва от "Бялата лагуна" АД. Дружеството се задължава да осигури 50 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности от посетителите. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 2 на сто от площта на обекта на концесия.


"Орко Бийч" ООД ще стопанисва плажа "Смокините – юг". Концесионерът се задължава да осигури 55.44% от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 1.98 на сто от площта на обекта на концесията, с изключение на площта на дюните.


"Черноморска брегова група" ООД ще стопанисва плажа "Смокините-север". Концесионерът се задължава да осигури 52.21 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 2 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните.


Плажът "Каваците-север" ще се стопанисва от "Черноморска брегова група" ООД. Концесионерът се задължава да осигури 52.17 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 2 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните.


"Златна рибка" ще се стопанисва от "Ами Груп Р" ЕООД. Концесионерът се задължава да осигури 65 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 1.08 на сто от площта на обекта на концесия, с изключение на площта на дюните.


Плажът "Созопол-Буджака" ще се стопанисва от "Бамбуа" ЕООД. Бъдещият концесионер ще осигури 58 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 1.882 на сто от площта на обекта на концесия.
"Строително предприемачески холдинг" ЕООД е определеният концесионер на плажа "Козлука" в община Несебър. Бъдещият концесионер ще осигури 90 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 0.2 на сто от площта на обекта на концесия.

Прочетено: 1308