На 10 март 2010 г. консултантската компания в областта на кредитирането "Кредит Център" публикува редовния си анализ "Ипотечното кредитиране, февруари 2011 г."

 

Пазарът на ипотечни кредити през февруари можем да определим като типичен за зимните месеци. След еуфорията на празниците и бума на пазаруването, февруари се характеризираше със завръщане към обичайния ритъм на живот и работа. На ипотечния пазар това се отрази в леко понижение на нивата на отпуснатите кредити, но не и в намаляване на интереса към ипотечното кредитиране, сочат данните на "Кредит Център".

Все повече у потребителите се затвърждава убеждението, че не могат да очакват нов драстичен спад в цените на имотите. Хората постепенно започват да осъзнават, че двуцифрените понижения, които наблюдавахме през 2009 г., няма да се повторят. Макар и да не е изключен  спад с още няколко процента, и то не при всички имоти, вече говорим за разлики, които са напълно постижими като намаление при преговорите, коментира Тихомир Тошев, изпълнителен директор на "Кредит Център".

Пълния текст на анализа на "Кредит Център" (с таблици и графики) ще откриете в прикачения файл.

Прочетено: 167