Къде са позиционирани българските евродепутати в края на първатас година от мандата им? Как са гласували при различни решения на Европейския парламент, колко питания са отправили, колко доклада са изнесли? На тези въпроси отговаря сайтът votewatch.eu.

 

Votewatch.eu е независима интернет страница, създадена с цел да предоставя официалната статистика за работата на депутатите в европейския парламент и по-голяма прозрачност при взимане на решения. Сайтът предлага на потребителите си лесен достъп до дейността на политическите фигури в Европейския парламент и Съвета на министрите.

Votewatch.eu използва ресурсите на Европейския парламент чрез интернет страницата му, за да предаде цялостната дейност на членовете му, като предоставя възможност за групиране на информацията на базата на националност, партийна принадлежност (принадлежност към партия на страната-членка) и принадлежност към европейска група. За предоставянето на данните са използват утвърдени статистически методи, разработени от специалисти по политически науки от London School of Economics и Université Libre de Bruxelles. Страницата се актуализира след всяка пленарна сесия.

Пълните резултати от наблюденията върху поведението на българските евродепутати ще откриете в прикачените файлове.

Прочетено: 247