На 11 август 2009 г. Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) публикува Годишния си отчет за 2008 г., който включва годишен финансов отчет и доклад на ръководството за дейността на ФГВБ, на български и английски език.

 

Годишният финансов отчет на фонда за 2008 г., изготвен в съответствие с международните счетоводни стандарти и заверен от независим одитор, съдържа отчет за дейността, баланс, отчет за паричните потоци и отчет за изменението в нетните активи.

Докладът на ръководството за дейността на ФГВБ за 2008 г. обхваща информация за фонда и гарантирането на влоговете, анализ на финансовите резултати от дейността през 2008 г. и бюджет и планове за 2009 г., представяне на финансовите инструменти и управлението на финансовите рискове, и преглед на оперативната дейност през 2008 г.

В допълнение, като приложения е публикувана информация за икономиката на България и за банковата система през 2008 г., както и списък на банките, обхванати от системата за гарантиране на влоговете в България.

Пълния текст на отчета на ФГВБ ще откриете в прикачения файл.

Прочетено: 176