Във връзка с разпоредбите на Закона за насърчаване на заетостта Министерството на труда и социалната политика приема в срок до 22 октомври 2010 г. предложения за програми/проекти за включване в Националния план за действие по заетостта - НПДЗ 2011 г. (на хартиен носител и по електронната поща: bpetrova@mlsp.government.bg).

Всяко предложение следва бъде като разработен проект/програма, при следване на формата и съдържанието на утвърдения формуляр, който можете да изтеглите по-долу.

В предложението е необходимо да са посочени конкретни данни за разкриваните работни места, предприятията, които ще бъдат работодатели, и длъжностите, на които ще бъдат назначавани лицата.

Програмите/проектите следва да бъдат придружени с писмо от съответната дирекция „Бюро по труда" („Регионална служба за заетост", Агенцията по заетостта), удостоверяващо, че има достатъчно безработни със съответните  характеристики, които могат да бъдат включени като бенефициенти в предлагания проект/програма. Необходимо е да се приложат и писма за подкрепа, удостоверяващи ангажиментите на работодателите по програмата/проекта, когато се предвижда стажуване, заетост или чиракуване.

При разработването на проектите/програмите може да се използват единичните размери за финансиране на активната политика на пазара на труда през настоящата година (http://www.mlsp.government.bg/bg/docs/NPDZ2010/Pril_2.pdf).

Проекти, дейностите в които дублират действащи програми/проекти на пазара на труда или включват само обучения, без осигуряване на последваща заетост, стаж или чиракуване при конкретни работодатели, няма да бъдат оценявани.

За допълнителна информация можете да се обръщате към г-жа Борислава Петрова - главен експерт в дирекция "Политика на пазара на труда", bpetrova@mlsp.government.bg, телефон 8119 420.

Прочетено: 269