Уважаеми дами и господа,


Във връзка с протичащата в публичното пространство дискусия относно индексирането на трудовите възнаграждения БСК прави допитване до своите членове, целящо да идентифицира нагласите на отделните икономически сектори по този проблем.


Молим да попълните електронната анкетна карта, публикувана на адрес http://survey.industrymap.bg/index.php?sid=73399&newtest=Y〈=bg


Информираме ви, че отстояваната от БСК позиция е преговорите за индексация на възнагражденията да се водят по браншове, а не на национално ниво. В тази връзка са нас е от изключително важно значение да получим информация каква е готовността на всеки от икономическите сектори да пристъпи към подобна индексация, особено в контекста на предстоящото подписване на нови колективни трудови договори, поради изтичането на давността на настоящите такива.


Убедени сме, че в ситуация на икономическа криза и влошени условия на пазара на труда въпросите, свързани с индустриалните отношения, като цяло, и с трудовите възнаграждения, в частност, следва да се решават при висока степен на информираност и ясен мандат за преговори.


С оглед на това, разчитаме на вашето съдействие да получим търсената от нас информация, за което благодарим предварително.

Прочетено: 195