Агенцията по заетостта стартира информационна кампания по схема “Безопасен труд” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Началото й бе дадено пред близо 100 работодатели в София от изпълнителния директор на Агенцията Камелия Лозанова. Представителите на бизнеса бяха информирани за възможностите и начинът за кандидатстване по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.  Предприятията могат да кандидатстват за финансиране в размер от 50 000 до 200 000 лв., а общият размер на средствата по схемата е  41 758 382 лв. Крайният срок за подаване на проектните предложения е 26.11.2012 г.

По схемата могат да кандидатстват малки, средни и големи предприятия в качеството им на работодатели. Основната цел е подобряване условията на труд в предприятията при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа. Това ще допринесе за адаптиране на управленските процеси в предприятията към нов подход при регламентирането и нормирането на труда и изграждането на съвременна система от трудови стандарти. Очаква се най-малко 350 предприятия да бъдат подпомогнати и с 25% да бъдат намалени трудовите злополуки и професионалните заболявания.

Реализацията на схема “Безопасен труд” започна през 2011 г. По първата покана за набиране на проектни предложения бяха одобрени 239 проекта на стойност близо 30 млн. лв.

Утвърдени са изменения към Бюджета на проекта - приложение Б1, Приложение Г1 „Автобиографии на ключови експерти, ангажирани с изпълнение на основни дейности по проекта” и Приложение Г2 „Автобиографии на членовете на екипа за организация и управление на проекта” към пакета с документи за кандидатстване. по процедура BG051PO001-2.3.03 - „Безопасен труд”  на основание чл. 14, ал. 8, т. 4 от ПМС 121/31.05.2007 г..

В тази връзка при подготовката на проектните предложения следва да бъдат използвани актуализираните документи:

Приложение Б1 "Бюджета на проекта";

Приложение Г1 „Автобиографии на ключови експерти, ангажирани с изпълнение на основни дейности по проекта”;

Приложение Г2 „Автобиографии на членовете на екипа за организация и управление на проекта”.

 

Краен срок за кандидатстване 26 ноември 2012 г., 16.30 ч.


Подробна информация и нужния пакет документи може да намерите тук.

Прочетено: 181