УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, 

В края на м. януари 2014 г. БСК публикува 28 предложения за промени в трудовото законодателство по повод внесения от МС за обществено обсъждане Трети пакет от мерки за намаляване на административната тежест. Предложения станаха повод за бурна реакция от страна на синдикати, експерти, журналисти и др., макар да не са нови, а да са представяни многократно на общественото внимание. Пакетът предложения е утвърден от Управителния съвет на БСК на 28 март 2013 г., като по-голямата част от тях са обект на дискусия между социалните партньори от години.

Яростният отпор срещу идеите на БСК и отказът те да бъдат внимателно прочетени, осмислени и подложени на аргументирана дискусия ни провокираха да стартираме АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ, чрез което за пореден път да установим какви са нагласите на нашите членове към всяко от предложенията. 

За нас е от изключително значение каква е Вашата позиция. Ще бъдем благодарни, ако направите допълнителни предложения или дадете нови аргументи "за" и "против" включените в нашето становище. 

Разчитаме на Вашата ангажираност по проблемите на трудовото законодателство. Предварително Ви благодарим за отделеното време и внимание!

Можете да се включите в проучването, като попълните публикувания ТУК въпросник.

Прочетено: 201