Седмицата ще започне с данни от Националния статистически институт (НСИ) за индексите на цените на износа и вноса.

В понеделник (26 септември) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува индексите на цените на износа и вноса по предварителни данни за второто тримесечие на 2016 г., както и окончателните данни за 2015 г.

На същия ден статистиката ще обяви интегрирана статистика на социалната защита за 2014 г.

Във вторник (27 септември) Българската народна банка (БНБ) ще изнесе лихвената статистика за август 2016 г.

В сряда (28 септември) БНБ ще излезе с данни за брутния външен дълг на страната през юли.

НСИ ще публикува и данни за пътуванията на българи в чужбина и посещения на чужденци в България през август 2016 г.

В четвъртък (29 септември) НСИ ще оповести резултатите от наблюдение на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите за септември 2016 г. Статистическият институт ще обяви и данни за производството и доставките на енергийни продукти през юли 2016 г.

На този ден ще се проведе общо събрание на акционерите на Опортюнити България Инвестмънт АД.

В петък (30 септември) БНБ ще обяви размера на преките инвестиции през юни тази година. Регулаторът ще публикува и международна инвестиционна позиция за шестия месец от годината.

В последния ден от седмицата НСИ ще информира какви са цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през август 2016 г.

Статистиката ще публикува фискални данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" за август, както и индекси на цените на жилищата (HPI) през второто тримесечие на годината.

Прочетено: 437