През ноември и декември ще се проведе пътуващо изложение в избрани магазини на търговската верига BILLA в градовете София, Пловдив и Бургас. Всеки желаещ ще може да научи директно от българските производители за традицията при приготвянето на сурово-сушените месни продукти: "Филе Елена", "Луканка Панагюрска", "Роле Трапезица" и "Кайсерован врат Тракия", както и да ги дегустира.

Експерти от институциите партньори на инициативата - Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните, ще отговарят на всички въпроси, свързани с качествата на специфичните храни и контрола върху тяхното производство. Кампанията е организирана съвместно със Сдружението "Традиционни сурово-сушени месни продукти" и е подкрепена от Българската стопанска камара.

"Чрез кампанията "BILLA Месни традиции" искаме да подкрепим българските производители, като насочим вниманието на родния потребител върху месните деликатеси, произведени по традиционна българска рецепта. Гордеем се с неоспоримите предимства на сурово-сушените месни продукти и искаме да запознаем повече българи с традицията в тяхното производство, част от културната ни идентичност", споделя Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

В края на септември и началото на октомври BILLA България отново заяви подкрепата си към родното производство, като организира изложение на качествени български млечни продукти по БДС. На него потребителите успяха да дегустират и да се запознаят с предимствата и ползите от тяхната консумация.

Подробна програма на изложението може да видите на BILLA.bg.

© Actualno.com

Прочетено: 2075