Интелигентните уреди, които говорят на същия език, комуникират ефективно с енергийните мениджъри, интелигентните системи за дома и помежду си в рамките на дома – накратко, оперативната съвместимост, която прави нещата лесни за потребителите. Демонстрацията за оперативна съвместимост, която беше представена за първи път на тазгодишната седмица на ЕС за устойчива енергия на 27 ноември на събитие, организирано от Генерална дирекция Комуникационни мрежи, Съдържание и Технологии на Европейската комисия.

Демонстрацията показа възможността и потенциала за по-голямо сближаване на комуникационните стандарти в енергийния сектор и автоматизация на дома и е важна стъпка към отваряне на традиционния начин на мислене в различните секторни – свързване на битова техника с интелигентни електромери, осветление, термопомпи, соларни панели и електрически превозни средства.

Паоло Фалчиони каза: „Повишената достъпност на интелигентните уреди в Европейския пазар е важно развитие. Осигуряване на потребителите с прости решения за достъп до технологията и по този начин насърчаването им към устойчив начин на живот е от жизненоважно значение. Тази демонстрация на оперативна съвместимост между различните уреди и индустрии показа колко добре това може да работи. Затова приканваме всички заинтересовани страни да участват в по-нататъшното разширяване на тази инициатива към други области. И като стъпка по-нататък би било важно да се насърчи инициативата и на международно равнище. Това може да стане световен стандарт. “

http://www.ceced.eu/site-ceced.html

Прочетено: 686