Столична община обявява обществена консултация за промяна на „Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи и за рекламната дейност на територията на Столична община“. 

Това е втората промяна в Наредбата от приемането й на 26.07.2018 г. През лятото тя беше спряна от и.д. кмета Евгени Крусев с писмо до СОС от 08.08.2018 г., за да се реши по-коректно проблемът със зонирането на столицата и какви такси да плащат търговците за тротоарно право. През септември съветниците решиха, че няма да разглеждат други промени и на 27.09.2018 г. прегласуваха Наредбата – без спорния текст за цените на тротоарното право.

Още тогава беше казано, че ще се наложи цялостно преразлеждане, но без ангажимент кога точно. Сега се внася за обществена консултация промяна, като съветниците отрито признават, че има „противоречия“ в тази нормативна уредба. 

До 5 декември бизнеса, гражданите и  неправителственият сектор могат да дават становища и предложения за контретни промени.  „Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационните и монументално-декоративните елементии за рекламната дейност на територията на Столична община“ засяга пряко над 6 000 фирми и граждани в столицата.

Прочетено: 2124