Българският офис на глобалната мрежа Endeavor търси предприемачи, които искат да развиват бизнеса си на световно ниво. Преминалите през етапите на подбор ще бъдат включени в 4-месечната програма Dare to Scale - първата по рода си в България за растеж, насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си. 

Пилотният проект се реализира с водещ партньор Пощенска банка и с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Скейл Фокус. 

За участие в Dare to Scale Growth Program могат да кандидатстват предприемачи от всички сфери на икономиката, без значение от региона в България, в който развиват дейност. Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2018 година и най-важното – бизнесът им да е с потенциал за глобален растеж. Кандидатурите на всички желаещи да се включат в програмата се приемат до 10 май т.г. онлайн на този линк. Пълната информация за програмата може да намерите тук

Плановете са да бъдат избрани до 10 участници, които от септември до декември 2019 година ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Ендевър. В обучението са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал. Програмата ще се провежда в София. Най-добре представилите се предприемачи ще имат възможност да получат подкрепа и от глобалната мрежа на Ендевър. 

За Endeavor - www.endeavor.org

Endeavor избира и подпомага предприемачи с големи идеи и бизнеси, които имат потенциал да се разраснат бързо в международен мащаб. Организацията има офиси в 34 пазара, а българският офис е едва 3-и в Европа. Предприемачите, част от Endeavor, са тези, които могат да бъдат ключов фактор за дългосрочен икономически растеж, създаване на работни места и иновации. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 4000 ментори и инвеститори на световно ниво. Предприемачите от мрежата на Endeavor са създали над 1,5 млн. работни места и само за 2018 г. са генерирали приходи от над 15 млрд. долара. Фокусът на Endeavor е върху компании, които вече са успешни в това, което правят, но имат нужда от допълнителна експертиза, контакти, капитал и ресурси, за да предприемат следващата стъпка в своето развитие. 

За Endeavor Bulgaria

Endeavor Bulgaria започва своята дейност през юли 2015 г. с цел да разшири присъствието на организацията в Европа. България е едва третата страна в Европа с местен офис след Гърция и Испания. Организацията е подкрепяна от борд на директорите, който се състои от тринадесет доказани предприемачи и бизнес лидери, които вярват в мисията на Endeavor да подсили местната предприемаческа екосистема, като осигури на български предприемачи достъп в глобалната мрежа до пазари, капитал и програми, кадри и обучения. До момента 26 предприемачи от 16 компании са преминали успешно селекционния процес и са станали част от мрежата. От тях към момента офисът активно подпомага 13 предприемачи от 9 компании, които са създали над 500 работни места и са генерирали приходи от над 75 млн. лв. за изминалата година.

www.endeavor.bg

Прочетено: 2276