Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е в процес на изпълнение на Споразумение с Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) за оказване на консултантска помощ в подкрепа на подобряване на процеса на регионално развитие в България и подпомагане в процеса на програмиране за периода 2021-2027 г.

Обхватът на проекта с МБВР е съсредоточен върху подпомагането на МРРБ в структурирането и функционирането на основните звена, отговорни за изпълнението на регионалната политика за следващия програмен период, както и да подкрепи техния административен капацитет.

В рамките на изпълнението на дейностите по Споразумението, МРРБ и МБВР съвместно организират поредица от стратегически консултации на регионално и местно ниво в периода 15-26 юли 2019 г. Предвижда се консултациите да бъдат проведени чрез срещи с различни групи заинтересовани страни, на които да бъде обсъдена визията за регионално развитие през новия програмен период и механизма за изпълнение на интегрирани териториални проекти.

Партньорството между всички заинтересовани страни е от решаващо значение за провеждането на успешна политика по регионално развитие, ето защо каним за участие в този процес представители на неправителствения сектор, на академичните среди, на местния бизнес, граждани.

Консултациите ще се проведат по предварително определен график, като е предвидено по едно широко публично събитие във всеки един от шестте района от ниво 2. Към поканата за предварителна информация са приложени график за провеждане на събитията, примерни въпроси за дискусия и допълнителни материали.

Във връзка с горното Ви каним да участвате в предвидените срещи. 

В случай на необходимост от допълнителна информация, свързана с организираните срещи, може да се свържете с нас на следния адрес: regionalnorazvitie@mrrb.government.bg.

Моля да потвърждавате Вашето участие в срещите на електронна поща regionalnorazvitie@mrrb.government.bg.

Предварително благодарим за оказаното съдействие.

ИЗТЕГЛЕТЕ ПАКЕТ ДОКУМЕНТИ

График за провеждане на обществени консултации и обсъждания със заинтересованите страни – неправителствен сектор, местен бизнес, университети, граждани и други заинтересовани страни на местно и регионално ниво

 

Район от ниво 2

Дата, час

Място

Северозападен район (СЗР)

15 юли 2019, 14:00 ч.

гр. Ловеч, Областна администрация Ловеч

Югозападен район (ЮЗР)

18 юли 2019, 14:00 ч.

гр. София

Югоизточен район (ЮИР)

22 юли 2019, 14:00 ч.

гр. Бургас, Областна администрация Бургас

Северен централен район (СЦР)

23 юли 2019, 15:30 ч.

гр. Разград

Североизточен район (СИР)

24 юли 2019, 11:30 ч.

гр. Търговище

Южен централен район (ЮЦР)

26 юли 2019, 14:00 ч.

гр. Смолян, Областна администрация Смолян

Прочетено: 6401