Ясен Танев - председател на БАРБС (член на БСК), директор на Zucchetti Bulgaria и основател на дигитално читалище по Кибер сигурност Safer.bg, бе сред лекторите на проведена днес конференция на тема „Ключовата роля на данните и новите технологии в бъдещето на организациите“.

Организатор на събитието бе американската софтуерна компания AtScale* - глобален лидер в обработката на големи масиви от данни (Big Data). Форумът бе официално открит от зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова.

„В ерата на големите данни достъпът до добре организирани и консолидирани данни има решаваща роля, затова сме убедени, че за да увеличим конкурентоспособността на българските компании, е от ключово значение да повишим компетентността им в посока нови технологии и обработка на големи данни“, каза при откриването на конференцията Момчил Михайлов, глобален директор инженерство, разработки и развитие в AtScale и вицепрезидент на компанията.

Пред участниците във форума Ясен Танев говори на тема „Как да четем уредите, за да избегнем „дигитален Чернобил“ в частния сектор?“ В изказването си той направи препратка към теча на лични данни от Националната агенция по приходите, както и към спорните промени в Наредба Н-18 (за касовите апарати), голяма част от които имат пряко отношение към информационната сигурност.

Даниел Грей - старши директор корпоративни продажби в AtScale, представи вижданията си за това как предприятията могат да използват данните и нови технологии като конкурентно предимство, както и за необходимостта от създаване на култура за ползване на базите данни в публичния сектор.

За допълнителна информация:
derilova@o3bg.com, 0885 44 55 35, https://www.facebook.com/AtscaleBulgaria/.

Прочетено: 18337