София, 05.05.2022 г. Лидл България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ). Така главният изпълнителен директор на веригата Милена Драгийска става новият председател на Управителния съвет на сдружението за следващите 2 години.

Сдружението за модерна търговия обединява 13 от най-големите компании в търговията на дребно в страната: "Билла България”, „Ван Холдинг“ ("Фантастико"), „Дайхман търговия с обувки", "дм България", “Доверие - Брико” ("Мосю Бриколаж"), „ИКЕА – България“, "Кауфланд България” , "Лидл България”, “Максима България” ("Т Маркет"), „ПЕПКО България“, "ПроМаркет" ,"Хиполенд" и „ SOpharmacy“.

От създаването си то работи активно за растежа, модернизацията и развитието на търговския отрасъл от българската икономика. Сред основните цели на СМТ са подобряване на условията за търговия и бизнес в страната, осигуряване на висока конкуренция на пазара и подпомагане развитието на българските производители в духа на партньорски взаимоотношения.

 „Убеден съм, че лидерските умения на г-жа Драгийска и експертизата на екипа на Лидл България ще се разгърнат мащабно по време на ръководния им мандат и ще надградят постиженията на СМТ, постигнати под досегашното председателство на екипа на „Билла България“, заяви Николай Вълканов, изпълнителен директор на СМТ.

За последните над две десетилетия членовете на СМТ са инвестирали в България повече от 3.5 млрд. лв. Ежегодно те внасят в държавния бюджет над 600 млн. лв. под формата на данъци и имат значителен принос за изсветляване на икономиката. Компаниите в сдружението са сред най-големите работодатели у нас, с повече от 23 хил. служители.

Приемаме председателството на Сдружението за модерна търговия с огромна отговорност. Ще продължим да следваме ясно очертаната линия на експертна подготовка по важни теми за бранша и бизнес средата. Както и досега, ще бъдем предвидим и конструктивен партньор, на когото може да се разчита, и ще фокусираме усилията си върху намирането на дългосрочни ползи и баланс в добавената стойност както за икономическите субекти, така и за обществото като цяло“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Lidl стъпва на българския пазар през 2010 г. Днес компанията има 111 магазина в 50 града и над 3700 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели налагат веригата като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена.

 Милена Драгийска управлява Лидл България от самото начало през 2007 г. Своята кариера в Lidl тя започва през 2002 г. в Германия, като регионален мениджър продажби за регионите Щутгарт и Карлсруе. След това продължава професионалното си развитие в централата на Lidl, където отговаря за различни международни проекти за Lidl International. Член е на Управителния съвет на Германо-Българската индустриално-търговска камара, УС на Съвета на жените в бизнеса в България, УС на Фондация Америка за България и УС на Българския форум на бизнес лидерите.

 

 За повече информация:

Доника Ризова – Директор комуникации на СМТ

0888814587

rizova@moderntrade.bg

Прочетено: 1520