В рамките на петото юбилейно издание „Ти и Lidl за по-добър живот“ търговската верига е финансирала нови 23 стойностни идеи на граждански организации от 14 населени места с общ фонд от 200 000 лв.

Проектите са разпределени в три тематични области – 12 проекта в област „Образование“, 6 в „Култура и историческо наследство“ и 5 в „Околна среда“. Всички те получиха финансиране в размер до 10 000 лева, с които да допринесат за подобряване на обществената среда и решаването на социално значими проблеми сред местните общности.

От експериментална археологическа лаборатория за ученици в гр. Русе, през проекти за незрящи деца и студенти в гр. София, ателиета за формиране на екологични навици сред децата в с. Румянцево, до пресъздаване на творчеството на големия български художник Владимир Димитров – Майстора чрез синтез на визуални изкуства, танци и театър в гр. Кюстендил. Всички проекти са пример за активната и вдъхновяваща гражданска енергия, която кипи в страната. Енергия, в която нашият екип силно вярва, припознава като безценен ресурс и подкрепя.

Заедно с тазгодишните резултати за пет години от 2017 г. насам чрез „Ти и Lidl за по-добър живот“ са финансирани 119 вдъхновяващи граждански идеи в 58 населени места от цяла България с общ фонд от 915 000 лв. По този начин заедно с гражданския сектор са достигнати над половин милион българи в цялата страна. Повече детайли за разпределението на средствата, проектите и броя бенефициенти по региони и области, можете да намерите в публикуваната по-долу „Карта на въздействието“.

„Извън сухите цифри за нас най-ценното е реалната стойност, която инициативата има за местните общности. А тя се изразява в това, че дори в най-малките населени места, „Ти и Lidl за по-добър живот“ допринася хората да водят един по-пълноценен и качествен начин на живот. Това ни вдъхновява да продължаваме да стимулираме местните общности в желанието им да подобрят средата на живот в своите населени места. Уверени сме, че с тазгодишните проекти постигнатото ще бъде надградено и заедно бизнесът и гражданският сектор ще постигнат впечатляващи резултати!“, споделя Милена Драгийска - главен изпълнителен директор на „Лидл България“.

Прочетено: 709