Във връзка с новината за споразумение между Европейския съюз и Обединеното кралство относно търговските споразумения за Северна Ирландия след Брекзит, генералният директор на BusinessEurope Маркус Дж. Байрер заяви: 

„Европейският бизнес приветства обявяването на сделка между ЕС и Обединеното кралство за Северна Ирландия. Ще го оценим подробно през следващите дни. Сделката обещава да сложи край на дългогодишния спор относно търговските споразумения в региона след Брекзит и да помогне да се подготви почвата за по-тясно сътрудничество между ЕС и Обединеното кралство.

BusinessEurope винаги е бил отворен за прагматични решения, които улесняват потока на стоки, като същевременно поддържат целостта на единния пазар на ЕС. Надяваме се, че съобщението ще доведе до траен резултат, който ще помогне за нормализиране на отношенията между ЕС и Обединеното кралство. Това ще позволи на двете страни да задълбочат сътрудничеството си по въпроси, ключови за бъдещата конкурентоспособност на нашия бизнес. Бизнесът е готов да се включи конструктивно в този процес.“

Прочетено: 685