За 16-а поредна година най-престижният конкурс за висши мениджъри в България отличава лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики, включващи високи етични стандарти и обществена отговорност.

Надпреварата в ,,Мениджър на годината“ 2023 достигна до етапа, в който са ясни новите претенденти за титлата. Те са определени чрез специално създадена за конкурса методология от консултантската компания ,,Делойт България“.

Имената на десетимата финалистите съобщи днес Деница Димитрова, управител на МИТ Прес ООД, издател на списание ,,Мениджър“ на пресконференция, която се състоя в БТА.

Финалисти в основната категория на „Мениджър на годината“ 2023 са:

  • Ангел Ангелов, главен изпълнителен директор, „Аджибадем Сити Клиник“
  • Антония Събева, изпълнителен директор, „Мeниджмънт Файненшъл Груп“ АД
  • Владимир Даскалов, управител, „Електрисити“ ЕООД
  • Владимир Николов, оперативен президент, Фантастико Груп“
  • Иванка Иванова, прокурист, оперативен директор, член на Борда на Директорите на „Орбико България“ и „Орбико Румъния“
  • Николай Николов, управител, „Уърлд Транспорт Оувърсийз България“ ЕООД
  • Николай Станчев, главен изпълнителен директор и председател на УС, „Дженерали застраховане“ АД 
  • Тунио Зафер, изпълнителен директор на pCloud
  • Цветанка Минчева, изпълнителен директор, „Уникредит Булбанк“
  • Юлиян Христов, главен изпълнителен директор, „МагнаФарм България“ ЕАД

Финалистите в две от новите категории - „Бизнес трансформация“ и „Екип на годината“, също бяха обявени. В ,,Бизнес трансформация" компаниите са ,,Вестител БГ" АД, ,,ДЗИ Общо Застраховане" ЕАД, ,,Инвестбанк" АД, ,,Обединена Българска Банка" АД и ,,Орбико България" ЕООД. В ,,Екип на годината" продължават ,,Аксес Файнанс" АД, ,,Аксенчър България" ЕООД, DIGITALL, ,,Диджитал Лайтс" ЕООД и ,,МДЦ Дентапрайм" ЕАД, съобщи Таня Кръстева, главен редактор на списание „Мениджър“. Оценяването на кандидатурите в останалите две – „Най-добър нов бизнес“ и  „Бизнес в първите 20 милиона“, продължава поради спецификата на методологията, която също е разработена и се прилага от консултантска компания „Делойт България“.

През октомври предстои последният етап на конкурса, който включва оценка на личностните качества на финалистите. Екипите на „Делойт България“ ще проведат интервюта с всички финалисти и ще изготвят 360-градусови оценки.

Носи­телят на титлата „Мениджър на годината“ и победителите в новите 4 категории - ,,Бизнес в първите 20 милиона“, ,,Най-добър нов бизнес“, ,,Бизнес трансформация“ и ,,Екип на годината“, ще бъдат обявени на ежегодната церемония на 2 ноември в Софийската опера и балет. По традиция за поредна година екипът на списание „Мени­джър“ ще продуцира документален филм, посветен на финалистите, победителите и партньорите на конкурса, който ще бъде излъчен в националния ефир на bTV.


***
Генерален спонсор на 16-oто издание на конкурса ,,Мениджър на годината" е A1.

Основни спонсори са FibankJohnnie Walker.

Конкурсът за висши мениджърски постижения се осъществява с подкрепата на: BAT, и Volkswagen.

Спонсор на категория ,,Най-добър нов бизнес" е photomate.

Спонсор на категория ,,Бизнес трансформация" е EOS.

 Медийни партньори: bTV Media Group , БТАБНТБНР, Dir.bgДарик радиоBulFoto.

 

Прочетено: 845