На 29-ти ноември Лесафр България (член на БСК) отбеляза два много значими свои повода - 170 години от създаването на Lesaffre Group и 25 години присъствие на Lesaffre в България. Местният филиал на компанията събра свои клиенти, партньори, колеги и приятели в Ozone Skybar and Lounge, Гранд хотел Милениум, където със запомнящо се парти отпразнува двойният си юбилей.

Годишнината на местния филиал е първата за Лесафр България, която се отбелязва по подобен начин – с голямо събитие и много гости. През изминалия четвърт век, от стартиране на официалната дейност на фирмата у нас, фокусът е в разпространението и разрастването на бизнеса с мая и хлебни подобрители. Доказателство за това са множеството клиенти и създадени партньорства, някои от които датират от ден първи. Именно на тях управителят на местния филиал на Лесафр, г-жа Венета Писарска връчи авторски плакети и грамоти за дългогодишно сътрудничество.

170-тата глобална годишнина, пък бе ознаменувана от присъствието на представители на Лесафр от цяла Европа – регионални мениджъри и експерти от централата на компанията в град Лил, Франция. Символично бе присъствието на г-жа Корин Лесафр – пряк наследник на Фамилията Лесафр, член на борда на директорите и директор комуникации на Lesaffre Group, на която организаторите бяха отредили ключова роля в програмата.

Поздравителен адрес на компания поднесоха зам. посланикът на Франция у нас, г-жа Стефани Петибон и президентът на Френско-Българската търговска и индустриална камара, Стефан Делайе. Поводът уважиха също посланиците на други европейски държави, от които Лесафр България осъществява вноса на своите продукти, ръководители и членове на национални институции, представители на местния бизнес, правителствени и неправителствени организации.

Официалната програма на събитието бе поверена на опитните артисти и водещи Ненчо Балабанов и Александра Раева. За музикалното настроение се погрижиха невероятните Веси Бонева и Светльо Къслев, а кулминацията на вечерта постави тортата и изненадващото сладко шоу на шеф Ради Стамболов!

 

За Lesaffre Group

Lesaffre Group е създадена през 1853 г. Днес групата работи на 5 континента, в 185 държави, с 63 фабрики и 10 изследователски центъра. Оборотът на Lesaffre Group за 2022 година е 2.7 милиарда евро. В компанията работят над 11 000 служители и над 600 експерти по изследване и развитие. 1/3 от хлябовете по света се правят с продукти на Lesaffre Group. Всеки ден 1 милиард души консумират храна, приготвена с продукти на Lesaffre.

https://www.lesaffre.com/

За Lesaffre България

Lesaffre България е част от екипа на Lesaffre Group – международен експерт в областта на ферментационните процеси. Екипът на Lesaffre България е ангажиран с вноса и дистрибуцията на продуктите на Lesaffre Group в страната. Освен към професионалистите, продуктите на компанията са насочени и към крайните потребители. Всеки, който меси и пече вкъщи познава марки мая за хляб на Lesaffre – Виво, Юва, Саф-инстант. Тези продукти са гаранция за вкусни и чудесни печива.

С Lesaffre работят почти всички хлебозаводи в страната, както и всички големи и средни вериги за търговия на дребно. Сред тях са „Добруджански хляб“ АД, Елиаз АД, Демеа, МИО, както и много други. Клиенти за краен потребител са: „Кауфланд“, „Фантастико“, „Билла“, „Метро кеш енд кери“, ЦБА и почти всички магазини в цялата страна. Лесафр България е водещ партньор на набиращата популярност инициатива на Българо-Френската Камара, „Супа от Сърце“, която се провежда всеки януари и има за цел да подпомага с топла храна, хората в нужда.

https://lesaffre.bg/

Генерален мениджър на Лесафр България е г-жа Венета Писарска, а във филиала на Лесафр България работят 15 служители.

 

Прочетено: 327