Шенген? Евро валута? Иновации в технологиите? Непрестанно преквалифициране на кадри? Стабилност на инфлационния процент? Всичко това е реалност у нас. Очаква се и 2024 г. да бъде много прогресивна за нашето развитие. Това, разбира се, влияе положително на икономиката и на бизнеса. Това са само част от фактите, подкрепящи факта, че страната ни е изключително благоприятна дестинация за вътрешни външни инвестиции. Нека разгледаме подробно какво казват експертите и цифрите за българския потенциал! 

България на икономическата карта на Европа 

Страната ни върви по пътя на стабилизацията заради стремежа си за влизането в Шенген и Еврозоната. Правосъдните и финансови реформи от всякакъв порядък издигат България в оценката и на всички големи рейтингови агенции. „Фич Рейтингс“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ с положителна перспектива, а S&P S&P Global Ratings повиши перспективата пред рейтинга до положителна от стабилна с оценка на чуждестранна и местна валута ‘BBB/A-2’. Това отчита ръст в потенциала на България многократно. Друг фактор е настоящото овладяване на инфлацията, което стартира през ноември на 2023 г.

За сравнение в Германия, една от най-големите европейски икономически сили, например съществува криза с недвижимите имоти. Тя е силно засегната от спада на имотния пазар, който беше предизвикан, след като нарастващите лихвени проценти сложиха край на продължилия десетилетие бум. При спад на сделките до най-слабите нива след финансовата криза, слабият икономически растеж, продължаващите геополитически кризи и свиващият се пазар на труда ще продължат, обаче да оказват влияние върху активността и в този сектор, предава БНР. Тепърва през началото на новата година тази криза започва да се овладява. 

Инвестиции във вътрешно териториални проекти 

По мнение на експерти “българският предприемач е научен да инвестира в материално имущество и създаването на бизнес”. Това не е случайно, защото именно тези аспекти са най-прогресивни в момента и бизнес климатът ни е най-благоприятен за тях към. Нека обърнем внимание на сектора на недвижимите имоти! През последното тримесечие на миналата година е започнат строежа на близо 1 600 нови сгради на територията на страната, според НСИ. Това показва ентусиазъм от страна на инвеститорите както и изобретателност в проектите от една страна заради голямата конкуренция, а от друга заради големия интерес на клиентите. В същото време наблюдаваме и недостиг на хубави завършени имоти. 

Според управляващият директор Йордан Йорданов на една от най-прогресивните агенции за недвижими имоти “Нов дом 1”,  Цените на жилищата в Европа са много по-високи и по-труднодостъпни, отколкото в България. Изключение правят Испания и Италия, но там правото на собственост не е защитено както е в България и много лесно имота може да бъде обсебен, а собствениците са лишени от защита. Освен това данъчната система в тези страни е с изключително високи данъци и точно това ограничава възможността за реализирани на по кратки във времето инвестиции с цел реализиране на висока печалба. В България ниските цени и отличните данъчни ставки правят имотите предпочитан инвестиционен инструмент. Освен това българите обичаме сигурните инвестиции, а имотите са точно такъв тип инвестиция.  

Инвестиционен потенциал 

Към момента из страната ни в инвестиционен план “витаят” изключително много форуми, уъркшопи и програми за финансово ограмотяване и повишаване знанията относно инвестициите.  

Много компании също подкрепят малкия и големия инвеститор. Лидерът в инвестициите Нов дом 1 дава възможност на клиентите си да инвестират чрез в покупко-продажба на недвижими имоти и многократно да увеличават финансовия си ресурс ползвайки създадената през 2014г. програма: "Прави пари, докато си почиваш" Благодарение на изключителната ниските данъчни ставки в нашата страна и професионализма, иновативността и отличната организация в Нов дом 1, програмата вече 10г. успешно реализира изключителни печалби чрез инвестиции в имоти. Самият фокус на програмата са инвестиции, които са  краткосрочни, високодоходни и изключително ниско рискови, следващи желязна логика и даващи възможност на хора с не много големи финансови възможности да инвестират спокойно. Тази програма е просто уникална и дава възможност да се реализират пасивни печалби, като се следва идеята, че не трябва да оставате парите ви да си почиват, а трябва да ги карате да работят за вас. Вашите пари да правят още пари за вас. 

Инвестицията в недвижим имот, чрез Нов дом 1 е с много високо ниво на сигурност, а приходът е 13+% върху инвестираната сума с пълно възстановяване на капитала в края. Българите у нас отчитат стремеж към развитие в тази посока, благодарение на промяната в своите нагласи и участието в подобни инициативи за собствената си промяна и прогрес. Промяната на обществото започва от тази на индивида. 

***

"Нов Дом 1" е агенция за недвижими имоти. Те предлагат съдействие при купуване, продажба, отдаване под наем и инвестиции в недвижими имоти с реализиране на висока печалба, гарантирайки на своите клиенти максимална сигурност и спокойствие по време и след сключване на сделката. Компанията изкупува имоти директно и финансира различни проекти, създавайки перспективни възможности за своите клиенти. С два офиса в София - "Лидер" и "България", както и два офиса във Варна, "Червен площад" и "Ренесанс", "Нов Дом 1" се нарежда сред изявените агенции на пазара на недвижими имоти. През 2022 година от около 3200 агенции в страната, те са в ТОП 10 по обороти и в ТОП 6 по реализирана печалба. Успехът се дължи на висококвалифицирания им екип от брокери и юристи, които се стремят да предлагат на своите клиенти най-изгодните и сигурни предложения на пазара в различните му сегменти.

 

Прочетено: 342