02.12.2010

На 2 и 3 декември 2010 г. в гр. Брюксел ще се проведе редовна среща на Съвета на президентите на BUSINESSEUROPE.

Сред основните теми, които ще бъдат разгледани по време на срещата са конкурентоспособността на Европейския съюз, климатичните промени и обръщението на BUSINESSEUROPE към Европейския съвет по време на предстоящото заседание на 16-17 декември 2010 г. Предвижда се тези въпроси да бъдат подробно обсъдени, като се обърне специално внимание върху доклад за хода на преговорите от срещата в Канкун, политиките, които ЕС трябва да следва, за да повиши конкурентоспособността си и очакванията към Г20 за подобряване на икономическото управление и гарантиране на справедлива глобална конкуренция.   

Министър-председателят на Кралство Белгия  Н. Пр. Ив Льотерм ще вземе участие в срещата като ще изнесе кратък доклад. Всички участници във форума ще се срещнат с г-н Мишел Барние, еврокомисар на вътрешния пазар и услугите.

През първия ден от срещата Негово Величество Крал Алберт II на Белгия ще приеме участниците в събитието, в присъствието на Техни кралски височества Принц Филип и Принцеса Матилде. БСК ще бъде представена от Георги Шиваров - зам.-председател.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

На 2 и 3 декември 2010 г. в гр. Брюксел ще се проведе редовна среща на Съвета на президентите на BUSINESSEUROPE.