10.05.2013

Българската стопанска камара и SBS-България ще представят

Барометър за изследване на общественото мнение в социалните мрежи
Gama System Perception Analytics

Пресконференцията ще се проведе на 10 май 2013 г., петък,
от 12 часа, в БСК (ул. Алабин 16-20)

В нея ще участват:

  • Божидар Данев – изпълнителен председател на БСК;
  • Кирил Желязков – председател на Борда на директорите и изпълнителен директор на Специализирани Бизнес Системи" АД /СБС АД/.


Приложението на Gama System Perception Analytics в България стартира чрез специализирания сайт Re:Action, благодарение на Българската стопанска камара и Специализирани бизнес системи, с изследване на политическите нагласи в навечерието на парламентарните избори, но барометърът е с широк спектър на приложение в областта на маркетинговите и социалните проучвания.

По време на пресконференцията ще бъде направена демонстрация в реално време за настроението на потребителите на социалните мрежи към петте водещи политически сили и техните лидери.

Барометърът работи на принципа на проследяването на публичните постове на потребителите в социалните мрежи, като прави анализ на емоционалното отношение към определена тема. Освен това, системата позволява да се видят и най-често срещаните думи в постовете, както и последните коментари, свързани с партиите и политиците.

Re:Action е създаден от словенската компания GamaSystem, а приложението му в България, вкл. обучението на софтуерния инструмент да „разбира“ български език, се финансира изцяло от Българската стопанска камара, като не е обвързано с нито една политическа или икономическа структура у нас.

Вижте повече на www.reaction.bia-bg.com

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ:  Представяне на Барометър за изследване на общественото мнение в социалните мрежи „Re:Action”