19.09.2017

Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес
и
Българската камара на химическата промишленост

Ви канят

на представяне на книгата
„ХРОНИКИ ЗА „ХИМКО“ – СЪЗИДАНИЕ, РАЗВИТИЕ, ЛИКВИДАЦИЯ“

на 19 септември 2017 г., вторник, от 17.30 часа,
в конферентната зала на БСК (ул. Алабин 16-20, ет.1).

Авторът на книгата и дългогодишен директор на „Химко“ – Враца, инж. Кирил Петков ще разкаже какво го е мотивирало да събере историята на завода и ще представи ключови факти за:

  • производството на минерални торове в България и света;
  • мястото на „Химко“ в националната икономика;
  • основните параметри на Договора за приватизация на „Химко“;
  • възможните ползи от евентуален частичен рестарт на производството на „Химко“.

В книгата си инж. Кирил Петков представя в хронологичен вид и ред историята на „Химко“, на база налични документи, експертна информация и професионални анализи и аргументи. При това без политизиране и без персонализиране на авторовите коментари, а оценките и изводите са оставени изцяло на читателите.

Този книга не можеше да се напише от друг. Тя трябваше да се напише от Кирил Петков, защото той премина през всички стадии на съзиданието, развитието и болезнената ликвидация, премина целия път на „Химко“ – към Рая, но и към Ада. Книгата, преди да се напише, е преживяна – с всичките радостни и щастливи мигове на упорството, труда и таланта, с всичките постижения, но и с огромното сътресение и болка от развалата, от неуспешната приватизация до „нанадолнището“, по което „героите“ на Прехода пуснаха „златната кокошка на българската химическа индустрия“, казва редакторът на книгата Марин Бутински.

През 2017 г. се навършват 50 години от производството на първия български карбамид и 20 години от старта (юли 1997 г.) на дългия и болезнен ликвидационен период на Врачанския химически комбинат.

Участниците в събитието ще имат възможност да закупят книгата с персонален автограф от автора, както и да обменят впечатления и идеи на чаша вино.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Вижте събитието във FACEBOOK

Резултат с изображение за FACEBOOK

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Представяне на книгата  „Хроники за „ХИМКО“ – съзидание, развитие, ликвидация“.