„Не можеш просто да питаш потребителите какво искат и да опитваш да им го даваш. До времето, в което ще си го създал, те ще искат нещо ново.” (Стив Джобс)

Kак да създаваме иновации, които потребителите не очакват, но които в крайна сметка ще харесат? Как да създадете продукт или услуга, които се открояват от доминиращите на пазара и са толкова необходими, че хората неминуемо ги заобичат?

Отговор на тези въпроси, може да получите с прилагането на принципите на иновации чрез дизайн (design-driven innovation). Тези принципи разкриват как лидерите на Apple, Nintendo, Alessi и др., изграждат ненадминати и устойчиви конкурентни предимства чрез иновации, които не идват от пазара, а създават нов пазар. Тези лидери се състезават с продукти и услуги, които имат радикално ново значение, които предлагат напълно нова причина да бъдат закупени от клиентите. Иновационният дизайн предлага решение как да създадеш тази нова визия и как успешно да я предложиш на клиентите си.

Обучението цели да популяризира и да Ви запознае с основните принципи на дизайн чрез иновации, като се фокусира върху дизайна като ключов двигател за развитие на МСП на световния пазар.

Целта на обучението е да запознае участниците с ползите и възможностите от прилагане на дизайн чрез иновации:

  • Ползите от стратегическия дизайн за МСП
  • Моделиране/ оформяне на Вашия продукт чрез прилагане принципите на потребителски ориентирания дизайн (Customer-Centred Design)
  • Какво означава иновации чрез дизайн (Design-Driven Innovation).

Обучението обхваща два дни присъствени курсове и 3-месечен онлайн курс с чуждестранни ментори. Обучението ще се извършва дистанционно и онлайн с обща натовареност 24 часа през тези три месеца. Всеки участник ще има възможност да избере 6 обучителни модула от общо 15, които смята за най релевантни за неговата сфера на дейност. Обучението по различните модули ще се проведе онлайн. След преминаване на избраните модули, всеки участник ще трябва да разработи и представи казус, който ще бъде свързан с дейността на организацията или фирмата, в която работи. Участниците ще бъдат напътствани по време на разработката и ще им бъдат предоставени реални примери, върху които могат да построят своя казус.

Обучението е предназначено за:

  • МСП с доказана концепция на иновативен продукт, процес или услуга и обещаваща бизнес стратегия за комерсиализация на европейско/световно ниво;
  • МСП с продукт, процес или услуга вече на пазара, която желае и има доказана идея как да подобри, така че да изпревари конкурентите си, да увеличи пазарния си дял и да спомогне за решаване на проблем в определена област;
  • МСП с иновативен продукт, процес или услуга, който ще създаде изцяло нов пазар.

Допускат се и участници, потенциални кандидати по Инструмента за МСП.  Обучението ще се проведе на aнглийски език. Не се предвижда превод!

Събитието е без такса за участие, но се изисква регистрация. Регистрации се приемат до 11 декември, понеделник, или до изчерпване на местата!

За контакт: Гергана Прокопова, тел.: 02 9362 0944, e-mail: ierc4@bia-bg.com

Местата за участие за ограничени!

Повече информация за програма и регситрационна форма ще намерите в прикачения файл. 

Design Driven Innovation
Регистрирай се »

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Иновации чрез дизайн - специализирано обучение за МСП