Ден на BUSINESSEUROPE - 2018

На 1 март 2018 г., в Брюксел, за четвърта поредна година ще се състои "Денят на BUSINESSEUROPE". Тази година форумът съвпада с 60-годишнината на организацията. По този повод в конференцията на високо равнище ще се включат бизнес лидери и европейски ръководители, сред които председателят на Европейския съвет Доналд Туск. В конференцията ще участва и изпълнителният председател на БСК Божидар Данев, който от 1 януари 2018 г. е и вицепрезидент на BUSINESSEUROPE.

„Денят на BUSINESSEUROPE 2018“ ще се фокусира върху ролята на бизнеса в обществото. Програмата на форума включва представяне на различните икономически и социални потребности на фирмите, както и панелни дебати за това как европейските политики могат да подпомагат бизнеса, така че той да може да изпълнява все по-успешно своята роля.

В поканата до делегатите на конференцията се казва: „Европа е едно от най-добрите места за живеене, работа и бизнес в света. Европейският съюз направи това възможно. Свободата на мисълта, изразяването, придвижването и предприемачеството в единния пазар без граници е в основата на нашия просперитет. Силата на закона и социалните ценности са част от европейската ДНК. За да защитим нашия начин на живот, обаче, трябва да модернизираме нашия икономически и социален модел.“

Повече за форума можете да видите ТУК.