28.02.2018

Точно преди 60 години, на 28 февруари 1958 г., председателите и генералните директори на националните федерации от Белгия, Холандия, Франция, Германия, Италия и Люксембург обявиха създаването на Съюза на индустриите от Европейската общност (UNICE), а днес организацията обединява 39 членове от 34 европейски страни. Първата среща на организацията се състоя на 1 март 1958 г., а BusinessEurope от самото начало подкрепи европейската интеграция и целите, които преследва Римският договор.

"Ние играем ключова роля, за да сме сигурни, че нашият модел на социална пазарна икономика продължава да процъфтява", казва президентът на BusinessEurope Ема Марчеглялия, разглеждайки историята на асоциацията и предстоящите предизвикателства.

За тази годишнина BusinessEurope публикува фотоалбум с ключови моменти в историята на организацията, който е достъпен тук.

През последните 60 години европейската интеграция е основен двигател на успеха на компаниите. Европейската бизнес общност често определя темпото на по-нататъшна европейска интеграция. Процъфтяващата бизнес общност винаги ще бъде от съществено значение, за да успее Европа и да остане едно от най-добрите места за живот и работа в света.

На 1 март 2018 г. председателите и генералните директори на нашите федерации-членки ще се срещнат в Брюксел на BUSINESSEUROPE Ден 2018 и ще обсъдят "ценностите на бизнеса" заедно с водещи европейски политици и бизнес лидери. BusinessEurope ще разпространява част от събитието на своята собствена начална страница и чрез Euractiv. Моля, вижте програмата за събития тук.

Дата: 28.02.2018

Източник: BusinessEurope

Прочетено: 4301