20.03.2018 - 10.04.2018

Стартира третото издание на Националната кампания „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на Омбудсмана на Република България.

Инициативата традиционно е насочена към подпомагане на възрастните хора, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки.

БСК призовава своите членове и партньори да се присъединят към благородната кауза чрез дарения по някой от следните начини:

  • По банковата сметка на Българския червен кръст (БЧК):
    • IBAN: BG53UNCR70001522802795,
    • Банков код: UNCRBGSF
  • Със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС.
  • Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg

Набраните парични средства ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки на стойност по 20 лв., които ще бъдат предоставени на пенсионерите. С ваучерите те ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна, вкл. и във веригите „BILLA“, „LIDL“ и „КAUFLAND“.

Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана и на БЧК, и разлепени в централните пощенски клонове по места.

ВАЖНО: При попълването на платежното нареждане за парично дарение е важно да бъде посочено за коя община се прави дарението – така набраните средства ще отидат при пенсионерите от съответното предпочетено населено място.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Национална кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“