Включете се в кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“!

Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ се организира за четвърта поредна година под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Инициативата цели да набере средства за възрастните хора, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки. Идеята е да бъдат подпомогнати възрастните граждани, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг от 346 лева.

Официално кампанията стартира на Богоявление, 25 март 2019 г., с молебен и благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Както предходните години, инициативата цели набирането на парични средства и трайни хранителни продукти за пенсионерите, като събраните средства ще бъдат конвертирани във ваучери за храна, всеки един от които на стойност от 20 лева. Притежателите им ще могат да пазаруват с тях в близо 5 000 магазина в цялата страна. Пълният списък на търговските обекти ще бъде обявен на сайта на омбудсмана.

Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове по места.

В предходните години, инициативата успя да набере 1 500 000 лв. и хиляди хранителни пакети, с които да зарадва над 75 000 пенсионери.

Бихте могли да се включите в благородната кауза, като при попълване на платежното нареждане, посочите общината, за която искате да направите дарението, така че набраните средства да отидат при възрастните хора от населеното място, което Вие искате да подкрепите.

Тази година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ отново набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чийто титуляр е Българският червен кръст (БЧК).

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –

www.redcross.bg

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.