23.01.2020

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще се срещне с представители на легитимния рециклиращ сектор, който осигурява суровини за преработващите предприятия в България.

В срещата ще участват представители на Българската стопанска камара, Асоциацията на рециклиращата индустрия, Българската асоциация по рециклиране и Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба.

Те настояват за експертна дискусия с цел намиране на балансирано решение за преустановяване на нерегламентираните практики, което осигурява функционирането на кръговата икономика и оползотворяване на отпадъците в съответствие с одобрените технологии и издадените разрешителни и в защита на здравето на българските граждани и правото им на здравословна и благоприятна околна среда.

 Срещата ще се състои на 23 януари 2020 г. в сградата на МОСВ на бул. "Мария Луиза" № 22 от 15 ч. След нея ще има изявления.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Среща на Министъра на околната среда и водите с представители на рециклиращата индустрия