26.03.2020

Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии, чиято цел е да бъдат платформа за обмяна на опит и практики между работодателите и така да улеснят справянето с извънредната ситуация в страната.

Първото събитие ще се проведе на 26 март, четвъртък, от 10:00 ч. и ще засегне темата за преминаването от офис към работа вкъщи - полезни софтуери за управление на работата и комуникация, добри практики в организацията на работа и процесите, както и администрация. Участието е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация, която бързо може да се направи от тук: https://zoom.us/meeting/register/v5ArfuuuqTIuCf0l8bbeT-m7JE_Qe3HQkg. След регистрация, участниците ще получат линк, от който ще могат да се присъединят в деня.

Гост на дискусията е Николай Николов, HR консултант с богат опит и управител на агенция за подбор на персонал. Той ще сподели какво е предприел не само като управител, но и като специалист по човешки ресурси.

Дискусията е отворена и организаторите апелират участниците да бъдат активни, защото споделеното знание е най-полезно. Повече за нея и госта можете да намерите тук: https://www.linkedin.com/events/onlinehrcaf-homeoffice/

“Работата от вкъщи изненада някои, други не толкова, но затрудни повечето работодатели. Изникнаха много въпроси и трудности в преминаването от изцяло офис среда към home office, като как да организираме работата на екипите, какви канали да използваме, как да установим това административно и т.н. Не само HR специалистите изпитват затруднения да се адаптират, но и специалисти на всякакви други позиции, свикнали да работят от офис. Коментирахме въпроса с много наши партньори и работодатели, за да очертаем основните проблеми”, споделя наблюденията си Виктория Добринова, част от екипа на Career Show. “В такъв момент можем най-вече да се подкрепяме, а какъв по-добър вариант от това да се срещнем виртуално “на по кафе” и да споделим с какво сме се справили през последната седмица и как?”, допълва тя.

От Career Show планират дискусиите да се провеждат в четвъртък, като следващите две ще засегнат темите за мотивацията на дистанционни екипи, както и работата от вкъщи за родители. Това е още една стъпка към основната цел на организаторите - стимулиране подобряването на работодателската среда в страната.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Седмични онлайн дискусии събират специалисти по човешки ресурси