25.11.2020

Строители, инвеститори, консултанти, проект мениджъри и експерти в сектора на недвижими имоти все по-често си задават въпроса как да създадат дългосрочна стойност чрез изграждането на по-устойчиви сгради. За да успеят, трябва да интегрират изискванията за устойчивост целенасочено в стратегиите си като осигурят едновременно намаляване на разходите и повишаване качеството на живот.

Международните консултантски групи Denkstatt и DGE организират уебинар, на който ще споделят опита си в Швеция и Австрия в контекста на международния бизнес с недвижими имоти. Ще представят конкретни примери, които обхващат критерии за устойчиви инвестиции, технологични решения и модели за повторно използване.

Ще се коментира още важността на организационните мерки, планирането, процедурите и процеса на изграждане, общински организации за повторно използване, етикетиране и други елементи за повишаване на устойчивостта в сектора на недвижимите имоти. Практически казус ще представи как възлагането на строителни проекти може да се използва като инструмент за кръгова икономика.

Къде: онлайн
Кога: 25 ноември, 15.00-16.00 CET/16.00-17.00 EET

Събитието е безплатно, но изисква регистрация. Може да я направите тук: https://attendee.gotowebinar.com/register/139875882161166859

Работният език е английски.

Какво да очаквате:

  • Представяне на инициативи и политики на ЕС за кръговата икономика - Европейската Зелена сделка и План за действие за кръговата икономика. Ще се коментира как те ще повлияят на сектора на недвижимите имоти?
  • Цялостен подход към устойчивост в сектора на недвижими имоти: по-устойчиви сгради и райони чрез разработване, експлоатация и комуникация на стратегическите цели за устойчивост.
  • Case Study за кръгови практики при възлагане на строителни проекти от град Гьотеборг, Швеция.

DGE участва в проучване, разработващо подход за включване на кръгови практики в обществените поръчки за строителни проекти. В момента изследването е номинирано за наградата „Кръгова инициатива на годината“.

Лектори:

Nan Kjellberg (DGE, Sweden) – Старши стратегически консултант и мениджър на екип „Устойчив бизнес и кръгова икономика“.

Andreas Lindinger (denkstatt, Austria) – Старши консултант по интелигентно управление на градовете и декарбонизация, с фокус върху устойчиви недвижими имоти, мобилност и логистика.

Sofi Ahlström (DGE, Sweden) – Старши консултант по околна среда и устойчивост, с дългогодишен опит в работата със строителния сектор.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Устойчивост в сектора на недвижими имоти: Кръгова икономика