30.11.2020

Представителството на Европейската комисия в България има удоволствието да Ви покани на семинар за журналисти, който ще се проведе онлайн на 30 ноември (понеделник) от 12:00 часа.

Изпълняващият длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов ще представи заедно с Марина Кирова, съветник по икономическо управление и европейски семестър, основните елементи от Плана за възстановяване на Европа от икономическата криза, причинена от коронавируса, предложен от Европейската комисия.

Дългосрочният бюджет на ЕС, съчетан с инициативата NextGenerationEU, която е временен инструмент за стимулиране на възстановяването, ще бъде най-големият пакет от стимули, финансиран някога от бюджета на Съюза. С общо 1,8 трилиона евро ще бъде подпомогнато възстановяването на Европа след COVID-19.

Механизмът за възстановяване и устойчивост – централният елемент на NextGenerationEU – ще бъде един от основните инструменти за възстановяването с безпрецедентната сума от 672,5 милиарда евро под формата на заеми и безвъзмездни средства, авансово отпуснати като финансова подкрепа през особено важните първи години на възстановяването. В своите планове за възстановяване и устойчивост държавите членки следва да включат предложения за реформи и инвестиции, насочени към една по-устойчива, по-екологична и по-цифрова Европа.

Семинарът ще се излъчва на живо на специална платформа онлайн, през която регистрираните участници ще имат възможност да задават директно своите въпроси към лекторите. Събитието е отворено освен за практикуващи журналисти и за студенти по журналистика или връзки с обществеността, както и за представители на академичната общност.

Участието в семинара изисква задължително писмено потвърждение на имейл адрес COMM-REP-BG-PRESS@ec.europa.eu най-късно до 00:00 ч. на 29 ноември, за да можем да Ви изпратим връзка за достъп до прякото излъчване онлайн и допълнителни технически инструкции. Молим, заедно с потвърждението да посочите името на участника, имейл за връзка и медията или организацията, която представлява. В случай на въпроси, моля да се свържете с нас на посочения имейл адрес или на телефон 02 933 52 40.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Онлайн семинар на ЕК на тема: „Планът за възстановяване на Европа-възможностите пред България“