01.06.2021 - 30.06.2021

УНИЦЕФ в България започна кампания „Ново поколение с критично мислене“ по време на "Месеца на родителя", която цели да повиши информираността за значението на дигитална грамотност, както и да набере средства за успешната реализация на ново приложение, което ще допринесе за развитието на дигиталните умения на подрастващите и ще ги научи как да се предпазват от кибератаки, онлайн тормоз и дезинформация, като същевременно ще подобри уменията им да създават свое собствено съдържание и да предоставят свои собствени решения. 

Пандемията от COVID-19 промени рязко начина, по който учим, работим, играем, общуваме, забавляваме се и превърна онлайн пространството в “новото нормално”.  Въпреки че за децата и младежите, родени в дигиталната ера, този преход се случи по-естествено, наред с изключителните възможности, които предоставя интернет, той също така излага подрастващите на нови рискове, за които често те не са подготвени. 

 

Нашето решение

Заедно с младежите ще създадем компас за дигитална грамотност „Cyber Survivor“, който ще помогне на новото поколение да развие умения за критично мислене, които да са им полезни във всеки аспект на живота в 21 век.

За инициативата: 

Кога: 1-30 юни 2021 г. 

За допълнително информация може да пишете на имейлopeneva@unicef.org 

Защо това е Вашата кауза:

  • За да бъдете част от положителната промяна за децата, младежите и обществото
  • За да демонстрирате своята социална отговорност и да създадете по-висока стойност
  • За да повишите ангажираността и лоялността на служителите, партньорите и клиентите си
  • За да утвърдите положителния имидж на компанията си

Как да се включите:

  • Включете се във Вътрешно информационна кампания и повишете осведомеността на Вашите служители, клиенти и партньори относно значимостта на дигиталната грамотност, като помогнете на родителите да бъдат активни участници в развитието на техните деца.
  • Прилагайте бизнес практики за безопасност в онлайн пространството, свързани с млади служители и родители на работното място, и също така децата и младежите като клиенти.
  • Подкрепете ни в набирането на средства, за да създадем иновативна платформа за дигитална грамотност и онлайн безопасност чрез съвместна инициатива за набиране на средства от Ваши клиенти и служители.

 

Детайли за кампанията ще откриете на специалния сайт.  

Актуална информация относно събитията, предвидени в инициативата, набирането на средства и популяризирането на кампанията, можете да откриете в прикачения файл.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.