12.10.2021 - 31.12.2021

УНИЦЕФ България започва национална кампания в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите „Отвъд усмивките. Как си всъщност?“.

Целта на кампанията е да повиши информираността за важността на психичното здраве, да разчупи стигмата около тази тема в обществото и да набере средства за създаване на безплатна интерактивна платформа за самопомощ и психологическа подкрепа.

Данните сочат, че много голям брой младежи се борят с тревожност, депресия, тъга и други отрицателни емоции, а пандемията от COVID-19, социалната изолация и нарушеният учебен процес обострят ситуацията допълнително. Психичното състояние на подрастващите е причина за редица рискови поведения като: самонараняване, употреба на тютюн и алкохол, злоупотреба с наркотици, ранен старт на сексуалния живот и насилие - ефектите от които влияят върху способността на младите хора да учат, да се развиват и да бъдат пълноценни членове на обществото. В същото време по темата рядко се говори открито, а младежите изпитват неудобство или срам да потърсят помощ, когато се сблъскват с предизвикателства във връзка с психичното си здраве.

Защо това е вашата кауза?

  • За да бъдете част от положителната промяна за децата, младежите и обществото
  • За да демонстрирате вашата социална отговорност и да създадете по-висока стойност
  • За да повишите ангажираността и лоялността на вашите служители, клиенти и партньори
  • За да утвърдите положителния имидж на вашата компания

Как да се включите?

  • Присъединете се към кампанията на УНИЦЕФ и повишете информираността сред вашите служители, клиенти и партньори за значението на психичното здраве на децата и младежите
  • Подкрепете набирането на средства чрез дарение от компанията, от ваши клиенти и служители

Кога?

Октомври-декември 2021 г.

За повече информация пишете на имейл: corporatepartnersbg@unicef.org

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Отвъд усмивките. Как си всъщност? | UNICEF България