29.11.2021 - 02.12.2021

Министерство на външната търговия и чуждестранните инвестиции на Куба и Търговската камара на страната официално представиха II-то издание на Бизнес форума“ Куба 2021 „, който ще се проведе виртуално от 29 ноември до 2 декември тази година, с цел разширяването на търговско –икономическите връзки на страната и преките чуждестранни инвестиции.

Във форума ще участват представители на кубинските институции, обединения и предприятия, ще се включат  представителите на новите частни форми на бизнес - новосъздадените микро, малки и средни предприятия, неземеделски кооперации и др. Очаква се активно международно участие на фирми и агенции, които желаят да се  информират за бизнеса и търговията с Куба, за промените, които се случват в кубинската икономика.

Бизнес форумът "Куба 2021" ще представи основните експортни продукти на страната – стоки и услуги, постиженията на  приоритетните сектори за развитието на страната- биофармацевтика, производство на храни, туризъм, възобновяеми енергийни източници и др.

Част от събитието ще  бъде  т.нар „виртуален панаир“, на който предприемачите ще могат да изложат своите продукти чрез платформата "Бизнес форум“. Поканени да участват във форума  са също така  кубинците, които живеят в чужбина и имат интереси да развиват бизнес или да реализират инвестиционни проекти в страната.

Предварителната регистрация на сайта на форума е  безплатна и отворена до 25 ноември т.г. чрез уебсайта: www.foroempresarial.mincex.gob.cu

След регистрацията могат да бъдат договорени работни срещи с представители на фирми, свързани с износ и внос на продукти .

Министърът на външната търговия и чуждестранните инвестиции  и  председател на Организационния комитет г-н Родриго Малмиерка Диас направи специално обръщение към всички бъдещи участници с надежда за ползотворни контакти и разкриване на нови възможности за бизнес между кубинските предприемачи и чуждестранните им партньори.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Виртуален бизнес форум Куба 2021