16.11.2023

Дни след местните избори, BGLOBAL събира дългосрочни инвеститори в българската икономика и новоизбрани кметове и представители на общините на 4-тата национална конференция „Бизнесът и регионите“.

Темата на тазгодишната дискусия е „Устойчиво развитие“, а целта е да покажем работещи модели на успешна симбиоза бизнес/регион, които да се мултиплицират през следващите четири години местно самоуправление. Специално внимание ще се отдели на инвестициите в хората и човешкия капитал, ключов фактор за икономическия и социалния просперитет на България.

Конференцията ще се проведе на 16 ноември 2023 г. в хотел „ИнтерКонтинентал“, София, зала „Бална“, мецанин, от 13:30 до 18:00 ч.

Форумът се организира в партньорство с Националното сдружение на общините в България, Българската стопанска камара и Института за пазарна икономика и ще се проведе в два панела:

  • Модели на устойчиво развитие – показваме примери на устойчиви бизнес практики на компании с голямо влияние за регионалните икономики, както и примери на общини, които привличат устойчиво инвеститори.
  • Инвестиции в хората и човешкия капитал – акцентът е върху индустрии със силно влияние за задържането и развитието на човешкия капитал в регионите. Тази година на фокус е добивната индустрия и инвестициите в хората – възможностите за професионално образование, професионална реализация и влиянието върху местните общности.

Форумът „Бизнесът и регионите – Устойчиво развитие“ ще започне с анализ на ИПИ за това кои общини се развиха най-бързо в последните години и кои са основните фактори за това. Участници и панелисти са висши мениджъри на структуроопределящи за българската икономика компании и финансови институции, като Лидл, УниКредит Булбанк, Асарел Медет, Геотехмин, Дънди Прешъс Металс и др., както и деканът на Стопанския факултет на СУ доц. Атанас Георгиев.

В дискусията ще се включат новоизбрани кметове и представители на местната власт, както и изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

Заедно с тях по темата за развитието на човешкия капитал ще говорят Красимир Вълчев, председател на парламентарната Комисия по образование, проф. Ивайло Копрев, ректор на Минно-геоложкия университет, Георги Бърдаров, писател и демограф.

Участието във форума е чрез регистрация, предварителна (тук) или на място (от 13 ч.)

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Бизнесът и регионите – Устойчиво развитие