18.01.2024

Център за външноикономическо сътрудничество към Българска стопанска камара, Enterprise Europe Network и Европейско-японският център за индустриално сътрудничество имат удоволствието да Ви поканят на уебинар на тема:

Проучване на пазара на ИКТ/Интернет на нещата/Дигитализация в Япония

Япония е една от водещите страни в света по отношение на технологиите и цифровизацията. Фокусът на страната върху иновациите и технологиите доведе до процъфтяващ пазар на ИКТ/Интернет на нещата/дигитализация. Този пазар има възможности за фирми и предприемачи, които искат да разширят обхвата си в Япония.

Онлайн семинарът има за цел да предостави на присъстващите цялостно разбиране за японския пазар на ИКТ/Интернет на нещата/дигитализация. Ще помогне на участниците да придобият представа за най-новите пазарни тенденции, бизнес възможности и потенциални предизвикателства при работа в дигиталната среда на Япония.

Теми, които ще бъдат обсъждани:

  1. Преглед на японския пазар на ИКТ/Интернет на нещата/дигитализация.
  2. Предизвикателства и амбиции пред японското правителство.
  3. Критични тенденции на пазара.
  4. Играчи на пазара.
  5. Възможности за чуждестранен бизнес и предприемачи.
  6. С известен акцент върху конкретните области на интерес на участващите компании, като VR/AR, FinTech, AI, IoT/Автоматизация и Blockchain.
  7. Перспективи на пазара.
  8. Разбиране на японската бизнес култура.
  9. Стратегии за навлизане на пазара.
  10. Предизвикателства при работа в Япония и реален казус от значителна компания от ЕС, която успява да се справи в Япония.

Целева аудитория:

Собственици на бизнес, предприемачи, пазарни изследователи и професионалисти, които искат да разширят познанията си за японския пазар. Участниците могат да бъдат от всяка индустрия или сектор, включително, но не само, ИТ, здравеопазване, търговия на дребно, производство и финанси.

Продължителност: от 11:00 до 13:00 ч., на 18 януари 2024 г.

Присъединете се към нас за едно вълнуващо онлайн изследване на пазара на ИКТ/Интернет на нещата/дигитализация на Япония!

Участието в уебинара е безплатно. Изисква се регистрация с попълване на регистрационна форма.

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА

Език на уебинара: английски

 

За лектора:

Свен Ериксон е роден в Швеция.

Говори шведски, японски, английски и малко немски и руски.

Придобива магистърска степен по инженерна физика в Lund University, електроника в университета в Токио и  бизнес администрация в Warwick Business School.

Работил е в Telia (шведски телекомуникационен оператор), Eurotherm (британски производител на контрол на процеси) в Япония и Ericsson (шведски телекомуникационен производител) също в Япония.

Свен работи в отношенията между Европа и Япония от 70-те години на миналия век. Той е прекарал цялата си кариера в ИКТ сектора и е написал пазарни доклади и книги за ИКТ, IoT, 5G, електронния сектор, AI, Cloud и Big Data. Неговите неакадемични презентации се фокусират върху практически опит от над 40 години бизнес опит в Япония.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Проучване на пазара на ИКТ/Интернет на нещата/Дигитализация в Япония