29.02.2024

След серия от успешно проведени обучения в София по темата ESG и положителната обратна връзка от компаниите, чиито експерти се включиха в четиримодулния курс,   Българската стопанска камара – национално представителна работодателска организация, ангажирана с подкрепата на българския бизнес, Търговско-индустриална камара – Бургас (част от регионалната мрежа на БСК) и denkstatt – най-опитната консултантска компания в прилагането на ESG, Ви канят на обучение в подкрепа на бизнеса за новата реалност, в която компаниите трябва да работят устойчиво, като управляват въздействията си върху околната среда и обществото. Примери от практиката, реални ситуации и тълкуване отвъд рамките.

Обучението е с продължителност от 6 астрономически часа и ще се проведе на 29 февруари 2024 г., в конферентната зала на хотел „Аква“ (бул. Демокрация, комплекс Лазур 129, град Бургас), от 9:30 ч.

Обучението ще Ви помогне да разберете:

  • Как ESG да работи за бизнеса ви?
  • Как протича проектът по създаване на ESG доклад (Доклад за устойчиво развитие), какви ресурси изисква от Вас, колко време отнема?
  • Какви са свързаните с ESG регулации и как ви засягат?
  • Какво предвижда Директивата за корпоративно отчитане на устойчивостта или CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), която ЕС прие в края на миналата година?
  • Как Таксономията на ЕС, която определя кои дейности са устойчиви дава допълнителен достъп до финансиране на компаниите, които докладват по CSRD?
  • Какво е въглероден отпечатък на продукт или компания?
  • Какво означава за бизнеса да управлява темата климат?
  • Как се създава стратегия за декарбонизация?
  • Какво прави един продукт устойчив?

ESG вече е тук и някои бизнеси се възползват от прилагането му, за да бъдат пред конкурентите си. Изискванията за устойчив бизнес вече не са само пожелателни, а идват с пълна сила като законодателни изисквания и засягат всички аспекти на икономиката.

На обучението ще имате възможност да задавате въпроси, които са свързани конкретно с Вашия бизнес и ще бъдете обучавани от консултанти с над 15-годишен опит с фирми в България и целия свят.

Допълнителна информация, програма и възможност за регистрация ще намерите на сайта: www.esg.bia-bg.com.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

НЕпосредствени обучения по ESG в Бургас