Име: Генчо Керезов

Години: 29 г. 

Образование: Завършва бакалавър по Международни икономически отношения в УНСС през 2013 г. и  Започва кариерата си в „Алианц България“. След редица успешни проекти под негово ръководство, на 25 г. става най-младият директор на звено в компанията. В края на 2016 г. Бордът на директорите решава да инвестира в него и го изпраща да специализира Master in Insurance and Risk Management в MIB School of Management, Триест, Италия (2017-2018). По време на стажа си в Мюнхен, като част от обучителната програма, участва в екипа, който осигурява ексклузивно партньорство между „УниКредит“ и „Алианц“ за Централна и Източна Европа.  

Работа: Съосновател на ANOMALY.BG - агенция, която чупи представите за маркетинг с дръзки похвати на принципа "неочаквано, но общоприето". Креативните им решения се простират от директни продажби на 2600 великденски козунака до автомобилен бранд мениджмънт. 

Три причини, заради които избра да се върнеш:

Имах изграден план и конкретно поети ангажименти от компанията за кариерното ми развитие. Липсваха ми близките и хората в България. Но най-важна причина, поради която се върнах, са икономическите възможности в България. Имаме развиващ се пазар, сравнително облекчена данъчна система, предимствата на глобалното технологично развитие и много проблеми за решаване - оттам и много възможности. 

Три неща, които искаш да промениш в България:

Самочувствието на българите, което е на критично ниско ниво, а увереността е първа крачка към успеха. Усещането за лична отговорност. Ако всеки поеме отговорност за собствените си проблеми, обществените рязко ще спаднат. Както и толерантността към злоупотреба с тези обществени проблеми. Меритокрацията е третият критично важен за мен фактор. Културата в големите компании преминава от посткомунистически манталитет на затворено в кръг доверие към наши хора, към модерни системи за оценка на приноса на индивидуалния служител и развитието съгласно тях. Този процес има нужда от значително ускорение.

Откъде черпиш енергия?

От екипа, с който работя. Заобиколен съм от млади и талантливи хора, на които мога да помагам да превръщат уменията си в продукт с реална пазарна стойност.

От какви лидери имаш нужда днес?  

Вдъхновяват ме хора, които се опитват да решат големите проблеми на човечеството - стареенето, замърсяването, изследването на космоса и др. Лидерите, които искам да виждам, са тези, които са склонни да взимат трудните решения, дори когато хората не ги разбират.

Ако трябва да избереш един мъдър цитат, с който да започнеш деня си, кой би бил той?

"Желанието е договор със себе си да бъдеш нещастен, докато не получиш това, което искаш." Навал Равикант, един от най-успешните инвеститори в Силиконовата долина. 

Дата: 22.09.2019

Прочетено: 23