Френската суха инстантна мая продължава да пише своята история

През 2023 г. се навършват 50 години от първоначалната поява на пазара на бранда Saf-instant! Автентична и с богата международна история, марката за инстантна суха мая е неизменна част от портфолиото на Lesaffre, позната и предпочитана на всички континенти от десетилетия.

Лансирана през 1973 г., за Saf-instant някои си спомнят, че предизвиква революция на световния пазар при инстантната суха мая, заради формата си на фиде, която не изисква рехидратация. Технологията е абсолютен прецедент за времето си, водеща иновация от Lesaffre Group, която вдъхновява и улеснява живота на пекаря всеки ден.

Saf-instant е „перлата в короната“ на френската по произход компания, един от малкото продукти в портфолиото ѝ, който е познат в световен мащаб под една и съща марка, с унифицирано съдържание и визия.

Абсолютна емблема за Lesaffre, инстантната суха мая, наричана накратко Саф, вече от половин век живее собствен живот. Славата на марката се дължи на нейните безспорни качества, но и на факта, че тя се предлага, както за професионална употреба, така и в търговската мрежа за крайни клиенти. 

На българския пазар се предлагат следните разновидности на Saf-instant:

  • Червен 0.500 кг - суха мая, подходяща за всички видове тестени изделия
  • Златен 0.500 кг - суха мая, предназначена за сладки теста, подходяща за производство на кроасани, понички и други видове сладки закуски.
  • Saf-pizza 0.125 кг – суха инстантна мая, специално адаптирана към нуждите на производителите на пица. Отличава се с по-малка подемна сила, необходима за този тип производство.
  • Saf-instant 11 г - суха мая за домашна употреба. Притежава същите качества като прясната мая, но е по-лесна за съхранение и употреба.

Всички изброени видове Saf-instant гарантират:

  • Ускорен процес на замесване (от 10 до 30% по-бързо)
  • Равномерна ферментация
  • По-лесно претегляне
  • По-точно дозиране
  • По-лесно съхранение
  • По-дълъг срок на годност 

Множество професионалисти и любители се доверяват на марката Saf-instant и потвърждават нейните качества, а Lesaffre, в качеството си на пионер и експерт във ферментационните процеси, вече 50 години слага името си зад нея.

По случай годишнината на своя емблематичен продукт Lesaffre организира редица активности, както за служителите си, така и за потребителите. До края на годината по цял свят ще бъдат организирани официални състезания за любители или професионални пекари, за които са предвидени изкусителни награди! Участие в тях ще вземе и Лесафр България.

 

ВЖ. ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ!

Дата: 22.05.2023

Прочетено: 340