17.01.2013

Като част от своята политика по корпоративна социална отговорност и в качеството си на национало представителна работодателска организация, Българската стопанска камара се присъедини към инициативата на Фондация „Очи на четири лапиОтвори очи“.

Целта на инициативата е осигури максимална възможност на хората с увредено зрение за достъп до обществени места.

За съжаление, все още в много обществени места като хотели, ресторанти, банки и др.институции, не се допускат незрящи с кучета-водачи, въпреки изискванията на Закона за интеграция на хората с увреждания. До голяма степен това се дължи на погрешното схващане, че допускането на такова куче би отблъснало потенциални клиенти или посетители, а всички ние знаем, че това не е така.

Как можем да променим нещата, без това да ни струва нищо?

  • Като подкрепим с участие кампанията и увеличим информираността на обществото и, в частност – на бизнеса, за необходимостта от гарантиране на правата на хората с увреждания. Можете да се присъедините към инициативата, като качите логото на фирмата си ТУК.
  • Като избираме да посещаваме само обществени места, на чиито врати има специален знак, даващ свободен достъп на незрящи хора с кучета-водачи. Знакът е публикуван на страницата на инициативата и всеки, който желае да подкрепи идеята, може да го изтегли оттам и да го постави на входа на сградата си.

 

Предварително благодарим на всички наши членове и партньори, присъединили се към инициативата!

Дата: 17.01.2013

Източник: БСК

Прочетено: 3085