27.03.2013

Напук на кризата и политическата турбуленция, животът продължава.

Най-новият член на Индустриален клъстер „Електромобили“ (член на БСК) е „Булминерал“ ООД.

В края на 2012г. бе учредено съвместно дружество между Булминерал и китайската компания  „BYD“ – световен лидер в производство електрически автомобили и електрически автобуси. Новото съвместно дружество в гр. Брезник ще бъде най-големия производител на електрически автобуси в региона.

Все повече български общини търсят партньорство с иновативни и полезни модели в полза на своите жители. Индустриален клъстер „Електромобили“ подписа рамкови споразумения с общините - Пловдив, Русе, Ловеч, Монтана, Добрич. Такова споразумение бе единодушно гласувано и одобрено от общинския съвет на гр. Брезник.

Първа мярка е  включването на електрическата мобилност в „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Брезник“.

ИКЕМ предоставя безплатно разработен модел за урегулиране на реда за изграждане на зарядна инфраструктура (мрежа от зарядни колонки) за ЕПС. Разработката бе поръчана и заплатена от фирми, членове на ИКЕМ и направена от екипа на проф.д-р. арх. Веселина Троева, ръководител на „Национален център за териториално развитие“ ЕАД.

Клъстерът предлага и създаване на  „Национална програма за електрическа мобилност до 2025 г.“

Стартирането на такава програма ще постави страната ни на електромобилната карта на Европа и ще я утвърди като регионален лидер.

Дата: 27.03.2013

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 3153