18.10.2013

Началото на следващия програмен период по оперативните програми ще е нулев за бизнеса. Това предупреди във В. Търново Кирил Желязков, главен директор “Браншови организации” в Българската стопанска камара.

Старата столица е домакинства двудневен семинар за ЕС и финансовите инструменти на неговата регионална политика в помощ на общини, неправителствени работодателски организации и предприятия. Организатор е БСК с подкрепата на Фондация “Конрад Аденауер”.

Оперативна програма “Конкурентоспособност”, която е насочена към бизнеса, в момента е в много тежко състояние. Тя все още не е предлагана за обсъждане в Брюксел, а този процес отнема между година и година и половина. Това означава, че бизнесът реално през 2014 г. няма да може да се възползва с проекти за финансиране по нея. Това състояние трябва да концентрира много усилия на експертно и на политическо ниво, препоръча Кирил Желязков.

Целта на проекта ни, по който са работните срещи във Велико Търново за Северен централен район и в Ямбол за Югоизточния район за планиране, е да се подобрят възможностите на общините и регионалните работодателски организации за идентифициране на местните проблеми при изпълнението на проектите с европейско финансиране в областта на регионалната политика в съответствие с европейските бизнес модели и немския опит, поясни представителят на БСК.

Дата: 18.10.2013

Източник: в. Янтра днес

Прочетено: 3795