06.06.2014

Разработва се специален инструмент, с който Българската банка за развитие ще предоставя ликвидност на кредитни кооперации, в които участват над 4000 земеделски производители – най-вече малки и средни земеделски ферми. Това съобщи вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева по време на парламентарния контрол, цитирана от БТА.

Тя каза, че вчера е имала среща по темата с ръководството на Българската асоциация на кооперативните кредитни организации, която обединява кредитните кооперативни съюзи и федерации в страната.

„По този начин ще се насърчава както обединяването на продукцията с цел реализация на вътрешния пазар, така и за износ съвместно с Министерството на икономиката“, заяви вицепремиерът. Тя очаква особено в сектора на земеделието, включително и техническите култури, това да даде още през този сезон съществен резултат.

Даниела Бобева информира, че вече са готови и първите проекти, които ще бъдат финансирани по този нов продукт на Банката за развитие.

Преди дни ББР съобщи, че започва предлагането на два нови нисколихвени кредитни продукта за земеделските производители – за инвестиции в модернизацията и разрастването на ферми или за закупуването на земеделски масиви.

Дата: 06.06.2014

Източник: Investor.bg/Novinite.com

Прочетено: 1784