19.11.2014

вж. ВИДЕО

България доказа нагледно, че политическата нестабилност води до лоши показатели в икономиката. Само преди две години имахме всички основания да поискаме влизане в чакалнята за Еврозоната, но с общи усилия успяхме да се отдалечим от това и перспективите ни за влизане в Еврозоната към този момент са поставени под въпрос, коментираха в "Добро утро, България!" проф. Христина Вучева и зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков.

Увеличението на дефицита е лош сигнал и заради това, че не се справяме като държава, отбеляза Вучева и подчерта, че 40 дни преди края на годината щеше да е по-добре да обсъждаме следващия бюджет, а не актуализацията на текущия.

Тя беше категорична, че решението да се отнеме лицензът на Корпоративна търговска банка е лошо и хората имат всички основания да недоволстват.

"Банки, които имат огромен брой спестители, неслучайно се спасяват, защото много по-скъпо е да преминеш към изплащане на гарантираните вземания", каза тя и препоръча на депутатите да четат малко повече и да се учат от световния опит, а не само от този на семействата си.

Дата: 19.11.2014

Източник: ТВ7

Прочетено: 2729