26.02.2015

вж. СНИМКИ

34-та Редовната годишна среща на  регионални организации и местни органи, членове на Българска стопанска камара, се проведе на 25 и 26 февруари 2015 г. в залата на БСК.

По време на първия панел изпълнителният председател на БСК Божидар Данев представи вижданията си за 100-те дни на българското правителство, в програмата бе включена и презентация на зам.-председателя Георги Шиваров за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (TTIP) и дискусия с участието на отговорни представители на МТСП и Агенцията по заетостта по проблемите в областта на трудовата политика, актуалните мерки и програми по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и др.

Главният секретар Петър Денев  беше модератор на дискусията относно целите и възможностите на регионалната мрежа на БСК за разширяване на предоставяните по места услуги за бизнеса.

В рамките на този дискусионен панел представителите на регионалните структури споделиха конкретни свои проблеми, за чието решение търсят съдействие от БСК.

Успоредно с това, бяха  представени и добри практики на регионалните стопански камари и сдружения, сред които тези в Смолян, Кърджали, Бургас, Шумен, Ямбол, Стара Загора и Панагюрище.

По време на втория ден от форума беше проведена дискусия по стратегическите цели и насоките за дейността на БСК. Модератор на дискусията беше председателят на УС на БСК Сашо Дончев. В дискусията участва и изпълнителното ръководство на камарата в лицето на изпълнителния председател Божидар Данев, главния секретар Петър Денев и зам.-председателите Георги Шиваров, Димитър Бранков и Камен Колев.

 

Дата: 26.02.2015

Източник: БСК

Прочетено: 2150