01.06.2015

Заместник – председателят на БСК Димитър Бранков ръководи делегацията на българските работодателите по време на 104-та Международна конференция на труда, която се провежда в гр. Женева, Швейцария, в периода 01 – 13 юни 2015 г.

„Проблемите за работните места, собствения капитал, устойчивостта, сигурността на хората, мобилността на работната сила и социалния диалог, са основните политически въпроси на нашето време“, коментира пред делегатите генералният директор на МОТ Гай Райдър.

В годишната конференция на МОТ участват повече от 4000 работодатели, представители на работниците държавни служители. Четири са основните акценти на дебатите по време на събитието: за труда и обществото, организацията на работата и производството, достойните работни места за всички и управлението на представянето.

По данни на МОТ през 2014година повече от 200 милиона души в света са безработни. Те са с 30 милиона души повече, сравнено с началото на икономическата криза преди 7 години. Освен това, предизвикателство е и осигуряването на работа за повече от 40 милиона работоспособни, които навлизат на пазара на труда всяка година, отчитат от МОТ. 

Дата: 01.06.2015

Източник: БСК

Прочетено: 1798