31.10.2005

Асоциацията на организациите на българските работодатели оповести свое Обръщение към държавните институции


Асоциацията на организациите на българските работодатели оповести на пресконференция днес, 31 октомври, обръщение към представителите на държавните институции, в което изразява загриженост за перспективите пред българската икономика.

В документа се заявява, че организациите на българските работодатели очакват предприемане на действени мерки за ускорено подобряване на средата за бизнес в страната и ограничаване на "сивата" икономика, както и изпълнение в най-кратки срокове на изискванията и препоръките на Европейската комисия в областта на трудовото и осигурителното законодателство. АОБР настоява  приемането на нормативните актове да се предшества от консултации с национално представителните работодателски организации.

В АОБР членуват пет от шестте национално признати работодателски организации - Асоциация на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, БСЧП "Възраждане" и Съюз за стопанска инициатива. На 19 април т.г. Общото събрание на АОБР реши да бъде прекратено членството в Асоциацията на Съюза на работодателите в България, поради несъобразяване с решенията на организацията и нарушаване на общи принципи на работодателите.

Дата: 31.10.2005

Източник: www.bia-bg.com

Прочетено: 2609