01.08.2016

Дружеството на турските индустриалци и предприемачи /ТЮСИАД/ разпространи позиция в защита на демократичния и конституционен ред в Република Турция.

Дружеството на турските индустриалци и предприемачи /ТЮСИАД/ - член на BUSINESSEUROPE, разпространи позиция в защита на демократичния и конституционен ред в Република Турция.

В позицията, отразена в редица чуждестранни медии, турските предприемачи пишат:

Днес турската икономика е 18-ата по големина икономика в света, напълно интегрирана с глобалните пазари. Отвъд Европа, Турция е незаменим член на трансатлантическата общност, икономически, политически и институционално. Въпреки световната икономическа криза и големия геополитическия риск, турската икономика е пример за устойчивост. Турция прие 3 милиона бежанци и, макар с бавни темпове, икономическият растеж е сравнително висок и стабилен. Фискалната дисциплина и силата на банковия сектор са били, и ще продължи да бъдат основните елементи на икономическата стабилност на нашата страна. Правилата, институциите и пазарната икономика ще продължат да бъдат основните стълбове на конкурентната турската икономика.

Турция ясно доказа своя национален ангажимент към демокрацията. Ние сме уверени, че страната ни ще продължи да демонстрира устойчивостта на своята демокрация и ангажимента си към принципите на правовата държава.

TUSIAD е и ще продължи да бъде сериозен поддръжник на тези универсални принципи и цели.

Дата: 01.08.2016

Източник: TÜSİAD

Прочетено: 4670